“Lid zijn van Sanitiem: de inleg haal je er dubbel en dwars uit!”

  1. Ervaringen
  2. Installatiebureau Nieuwegein

Installatiebureau Nieuwegein is een echt familiebedrijf. Al drie generaties wordt de passie voor installatietechniek doorgegeven. Paul van der Horst heeft het stokje overgenomen van zijn vader die het bedrijf in 1979 heeft opgericht. Sindsdien is er een hoop gebeurd binnen de installatiewereld. Meebewegen met de tijd kan Installatiebureau Nieuwegein als geen ander. Mede om die reden passen ze perfect bij Sanitiem!

Vooruitstrevende installateurs zijn hard nodig

“Vijf jaar geleden bestond de bouw van een huis uit slechts 10% installatiewerk. Nu beslaat het installatiedeel zeker zo’n 35% van de kosten. Ook zitten we op dit moment volop in de energietransitie. We werken steeds meer met warmtepompen en duurzame systemen die geïnstalleerd moeten worden. Vooruitstrevende installateurs zijn dus hard nodig op dit moment. Dit is één van de redenen waarom we ons thuis voelen bij Sanitiem. Die staan echt voor innovatie en verduurzaming.” 

Op naar de vierde generatie

“Toen mijn vader begon met dit bedrijf, voerden we voornamelijk werkzaamheden uit rondom de cv-ketel en hadden we een aantal utiliteitsprojecten. Pas later kwam daar loodgieterswerk bij kijken. Rond 1990 ben ik direct, nadat ik mijn school had afgerond, bij mijn vader gaan werken en zo ben ik het vak ingerold. Ik begon in de buitendienst en nu zit ik samen met mijn broer, Peter, op kantoor om daar alles in goede banen te leiden. Mijn andere broer, Jaap, is ook compagnon van Installatiebureau Nieuwegein en werkt in de buitendienst. Maar daar stopt het niet, inmiddels werken ook mijn drie zonen in het bedrijf en zal één van hen wellicht ook onze passie voor installatietechniek doorgeven aan een vierde generatie!” 

We leiden onze eigen mensen op

“Het vinden van goede, gemotiveerde mensen is lastig in deze markt. We zien dat veel jongeren kiezen voor elektrotechniek of de bouw, waardoor er voor de installatietechniek minder animo is. Daarom leiden we onze mensen zelf op tot installatiemonteur. We steken daar veel energie en tijd in en dat we doen graag, want je weet nooit wat erin zit zodra iemand zijn draai heeft gevonden.”

Sanitiem staat voor je klaar

“Juist in een tijd waarin loodgieters en installateurs schaars zijn, is het fijn om samen te werken met andere installateursbedrijven. Wij zijn zo’n 7 jaar geleden lid geworden van Sanitiem. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het zijn allemaal enorm leuke bedrijven die zijn aangesloten. Ook het contact met Bertil, één van onze contactpersonen bij Sanitiem, is heel prettig. Ondanks dat je niet elke week met elkaar te maken hebt, staat hij altijd voor je klaar als je hem nodig hebt. In ons geval gaat onze communicatie vaak over de website die wordt onderhouden door Sanitiem. En ze regelen voor ons het reclamemateriaal. Je hebt daar geen omkijken meer naar, wat een enorme meerwaarde is in deze drukke tijd!”

Altijd op de hoogte van nieuwe regelgevingen

“Je betaalt een vergoeding om lid van Sanitiem te zijn en voor het onderhoud van de website, maar de bonus is: de inleg haal je er gewoon dubbel en dwars uit! Naast het reclamemateriaal houdt Sanitiem ons scherp op nieuwe regelgevingen binnen onze branche. Eens in de zoveel tijd komt Bertil langs, nemen we de laatste ontwikkelingen door en houden we de website actueel. Onlangs is er een nieuwe wet voor CV-ketels aangenomen, dat betekent: veranderingen in het bedrijf. Zo zijn al onze monteurs weer opnieuw opgeleid om aan alle certificaten te voldoen, hebben we de laatste software en zijn alle digitale checklists helemaal up-to-date. Bertil doet geregeld een vragenronde bij alle aangesloten installatiebedrijven om te checken of dat allemaal lukt en hoe ver we ermee zijn, een fijne stok achter de deur dus. Ook kun je bij de andere ’Sanitiemers’ navraag doen hoe zij het één en ander hebben aangepakt. Met als leuke extra: de bijeenkomsten die bijzonder gezellig zijn!”