Je volledig kunnen focussen op je bedrijf. Sanitiem maakt het mogelijk!

  1. Ervaringen
  2. Gotink Installatie

Gotink Installatie is dé totaalinstallateur van de Achterhoek en een deel van Oost-Nederland. Je kunt bij Harald Gotink aankloppen voor alles op het gebied van installatie. Naast het hebben van een uitgebreide showroom en het aanleggen van installaties voor grotere projecten houden ze zich bezig met ventilatie, verwarming, sanitair en loodgieterswerk. Genoeg te doen dus! Mede door de ondersteuning van Sanitiem kunnen ze zich volledig op hun vakmanschap blijven focussen.

Van alle markten thuis

Harald: “Ik ben 23 jaar geleden begonnen met een ander installatiebedrijf, daar was ik mede-eigenaar. In 2008 ben ik volledig zelfstandig verdergegaan in Hengelo onder de naam Gotink Installatie. Vanaf dag één hebben wij ons heel breed georiënteerd. Naast de vele verschillende werkzaamheden die we doen, zijn we in alle segmenten van de markt aanwezig. Zo variëren onze opdrachtgevers van aannemers tot zorginstanties en van particulieren tot de overheden. Om deze reden hebben we vanuit alle hoeken werk, dat maakt gelijk dat het bij ons altijd wel druk is. Naast het werk in de buitendienst besteden we ook veel tijd aan het bijscholen van het personeel, het in de gaten houden van de levertijd van producten en het verwerken van alle aanvragen die binnenkomen. De samenwerking met Sanitiem voelt dan ook als een verlichting, want dankzij hen kunnen we sommige zaken volledig uit handen geven.”

De voordelen van een Sanitiemer

“Tijdens het inrichten van de showroom bij mijn vorige bedrijf, kwam ik via leveranciers in contact met Sanitiem. Sanitiem maakte een plan, verzorgde de inrichting en bepaalde samen met ons de samenstelling van de producten voor onze showroom. Doordat ze alles uit handen namen, hoefden wij er niet meer naar om te kijken. Dit beviel heel goed! Het is laagdrempelig om je aan te sluiten bij Sanitiem. Er heerst een no-nonsense mentaliteit en ze zijn bezig met de realiteit binnen het vak. De keuze om aan te sluiten was dus snel gemaakt! Daarnaast zijn er korte lijnen waardoor je snel kunt schakelen en kunt inspringen op de actuele vragen in de markt. Het contact met de andere leden van Sanitiem is ook erg prettig. We spreken regelmatig met elkaar om te sparren of we zien elkaar tijdens fabrieksbezoeken. We praten dan over verduurzaming, vrijstellingen en tarieven, klachten en vragen van klanten of een stukje personeelsbeleid. Alleen al om die redenen is het zijn van een Sanitiemer heel waardevol!”

Sanitiem als ondersteunende factor

“Naast algemene vraagstukken die je bij Sanitiem neer kunt leggen ondersteunen ze ons ook op andere vlakken als die behoefte er is. Daarnaast is er erg veel ondersteuning voor de verduurzaming van installaties, wat in deze tijd heel prettig is. Sanitiem houdt ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Dit doen ze goed. Wij kunnen daarvoor bijvoorbeeld profiteren van inkoopvoordeel bij leveranciers, waardoor we snel kunnen investeren in de nieuwste duurzame producten. Ook wordt er vanuit Sanitiem, maar wel onder onze eigen naam, een brochure uitgebracht die regionaal een grote aantrekkingskracht heeft. Mede hierdoor hoeven we zelf geen tijd te stoppen in het werven van klanten. Zelfs onze eigen website wordt bijgehouden door Sanitiem. Wij kunnen ons daardoor blijven focussen op dat waar we goed in zijn én hebben tegelijkertijd een actuele website waarop altijd de nieuwste producten en diensten staan.”