“Samen met collega’s in oplossingen denken: Dankzij Sanitiem sta je er niet alleen voor.”

  1. Ervaringen
  2. Assen Installatietechniek

Arno Assen is eigenaar van Assen Installatietechniek en Badkamers in Sleen. Hij nam het bedrijf over van zijn vader in 2005. Hij en zijn team doen alles wat je op technisch vlak in een huis of gebouw bedenken kunt. Van een lekkende dakgoot repareren tot het bouwen van een geheel nieuwe aanbouw. Zijn vader was één van de oprichters van Sanitiem en Arno is zelf een betrokken deelnemer. Waarom? Omdat hij met zijn bedrijf voorop wil blijven lopen. 

Collega’s die met je meedenken

“Wat ik echt een voordeel vind aan Sanitiem, is de collegialiteit. Je leert andere bedrijven kennen en hoort wat er in hun bedrijf speelt. Recentelijk hadden we bijvoorbeeld meer aanvragen voor klussen dan we konden uitvoeren. Ik wist niet goed hoe ik daarmee om moest gaan en vroeg me af of andere installateurs daar ook tegenaan liepen. Dus heb ik Sanitiem gebeld. Bertil is toen andere deelnemers naar hun ervaring gaan vragen. Het hielp mij om hun verschillende meningen te horen en even te sparren om een beslissing te kunnen maken voor mijn eigen bedrijf. Dankzij Sanitiem sta je er niet alleen voor en kun je samen in oplossingen denken.”

Ondersteuning waar jij dat wilt

“Mijn vader is één van de twaalf oprichters van Sanitiem. In het begin richtte Sanitiem zich voornamelijk op het samen inrichten van sanitair showrooms. Maar mede door de bankencrisis (en later de bouwcrisis) werden showrooms steeds minder belangrijk. Dus is Sanitiem zich breder gaan oriënteren. De insteek van Sanitiem is installateurs ondersteunen waar zij dat nodig hebben en samen een nieuwe, duurzame formule neer te zetten. Sanitiem ondersteunt ons bijvoorbeeld bij bouwen van onze nieuwe website, het maken van brochures en het plannen van afspraken met bedrijven. Ik bel Bertil, contactpersoon bij Sanitiem, vaak even om te sparren of we gaan samen met andere bedrijven in gesprek. Daarnaast kopen we als deelnemers gezamenlijk in, dus het heeft ook financiële voordelen.”

Vooroplopen in de markt met Green-Comfort

“Sanitiem kijkt steeds wat er in de markt gebeurt en speelt daarop in. Nog niet zo lang geleden was er een bouwcrisis en gingen nieuwe ontwikkelingen niet zo snel. Dat is nu wel anders! Er zijn veel nieuwe technieken en duurzaamheid is steeds belangrijker geworden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en willen hierin voorop blijven lopen. Niet alle bedrijven in onze branche willen vooroplopen, maar ik en veel collega’s bij Sanitiem willen dat wel. Nieuwe technieken proberen we gewoon uit. Ik heb bijvoorbeeld ook het Green-Comfort label. Ik geloof dat verduurzamen de toekomst is en wil daaraan bijdragen. Ik neem daarin graag het voortouw, zodat er hopelijk steeds meer installateurs zullen volgen.”